Sarasvati 
Sarasvati is de Hindoeïstische godin van kennis, kunst, muziek, dichtkunst, wijsheid, retorica, schrift en literatuur. Want dat alles borrelt als vanzelf op uit het water van de oer oceaan, de bron van alle leven. Sarasvati is het vrouwelijke scheppingsprincipe en staat meestal afgebeeld met een snaarinstrument in haar handen. In de snaren ontstaan de trillingen van de hele schepping, die zich als golven om haar heen uitbreiden. Aangezien ook  woorden uit deze trillingen bestaan, draagt zij soms een boek (van palmbladen) als weergave van de diepere kennis die opborrelt in het bewustzijn van de rishis (zieners). Meestal staat zij in een dansende houding zoals een apsara, de tekenen van vruchtbaarheid geprononceerd zichtbaar.*bron: wikipedia/ tekening pinterest

Wij vrouwen hebben al deze Sarasvati instrumenten
Alleen zijn we ze vaak vergeten of onderdrukken we ze door de druk van de omgeving: "doe maar normaal". Onze ervaring leert dat als we met gelijkgestemde vrouwen ontspannen, voelen, ademen en verbinden deze feminiene kwaliteiten als vanzelf weer naar boven komen. Niet in plaats van onze andere masculiene kwaliteiten maar in een dynamisch evenwicht, klaar om te gebruiken.

Waarom nu een Sarasvati retraite ?
Als je een beetje om je heen kijkt, zie je dat de omgeving schreeuwt om verbinding, samen, leven ! Dit zijn stuk voor stuk feminiene kwaliteiten, kwaliteiten die wij als vrouw enkel hoeven toe te laten en te manifesteren. Uiteraard konden we het ook vrouwen retraite noemen, maar laten we maar eens ongeremd en schaamteloos gaan voor wat we diep van binnen zijn: godinnen!

Waarom speciaal voor vrouwen? 
Vrouwen worden vrouwen bij vrouwen! Een gegeven dat in andere culturen wellicht wat meer aan de oppervlakte ligt dan bij ons in het masculine westen. Het is essentieel dat wij als vrouw weer ont-dekken wie we zijn als we onze feminiene en masculine kwaliteiten grenzeloos toelaten en toepassen. In de Bali Saravati retraite is dat exact het thema! 

Wat kan je verwachten in de Sarasvati retraite? 
Een retraite (het woord zegt het al) betekent dat we ons zelf permissie geven even alles te laten, om ons contact met het leven en wat zich wil uiten toe te laten. In deze Saravati retraite ont-dek je wie Jij bent als vrouw, wat je te doen hebt en hoe je jezelf zit tegen te houden.
We beginnen met een reinigings-ritueel in een van de oudste tempels van Bali waarna we onze weg zullen vervolgen naar ons resort. De dagen daarna zullen gevuld zijn met een programma op het resort en korte uitstapjes.

Speciale Sarasvati activiteiten
- Balinese dans en het vrouwelijke aspect
- het maken van traditionele offerandes en manden
- het bezoeken van een aan Godinnen gewijde tempel
- kruiden in de natuur (bv wilde gember)

Changespirerende gesprekken
Ondergedompeld in de energie van het eiland gaan we samen onze feminiene kwaliteiten als intuïtie, bull-shit detector oefenen en inzetten in onze gesprekken met elkaar. Uiteraard gaat het om het dynamische evenwicht en om dit te waarborgen zullen de masculiene kwaliteiten besproken worden door Frans.

Lichamelijke ontspanning
In deze retraite zal bovendien veel aandacht zijn voor (lichamelijke) ontspanning door meditaties, wandelingen en door lekker aan het zwembad tijd voor jezelf te nemen en te beseffen dat je echt mag ont-moeten! Hier horen zeker de Balinese massages en Balinese dans bij maar ook V- steaming. V-steaming is een eeuwenoud vrouwen ritueel dat overal ter wereld door vrouwen om verschillende redenen wordt toegepast. Wij zullen in Bali hiermee de connectie met onze oervrouw en ons lichaam versterken en herstellen.  

Uiteraard laten we jullie enkele mooie plekjes van dit prachtige eiland ervaren, gaan we snorkelen, dolfijnen kijken en participeren in de ceremonies en rituelen die er op dat moment zijn. Kortom alles gericht om jou te inspireren weer je vrouwelijke Zelf te ont-dekken en vooral te doen. 

Door wie ? Changespirators
Lonnie Bakker- van der Schilden & Frans Bakker

Wanneer (ovb) LET OP: Ivm Covid-19 zullen de retraites alleen doorgang vinden indien deze veilig en verantwoord zijn conform de officiele richtlijnen van Nederland en Bali.


2020:
 2 november t/m 13 november
Let op: 1 november dien je al in Ubud te zijn en we checken 13 november weer uit, het totale verblijf in Bali is 12 dagen.

Waar Bij voldoende aanmelding zal de retraite in het noorden van Bali plaatsvinden.

Investering 
Je investering voor deze retraite is €1535 p.p.; dat is nog geen €140 per dag! 
Inclusief alle overnachtingen op basis van een twee persoons kamer * , Full board d.w.z. ontbijt/lunch/diner, alle uitstapjes en entrees, 3 massages, snorkelen en dolfijnen trip. Exclusief vlucht en drankjes. NB De kamer deel je met een andere godin die ook meedoet aan de retraite. 

Aanmelden / Inschrijven
Reserveer snel je plekje want met maar 10 plekken is het snel vol!
Stuur een mailtje naar lonnie@changespirators.com.

We sturen je dan graag de details voor je definitieve aanmelding door !