Bali retraite

Ontdek je 'Vision' 

Waarom noemen we deze retraites 'ontdek je Vision' en waarom zijn ze het meest succesvolle dat we tot nu toe gedaan hebben? Dat laatste komt omdat je 'Vision' of wat de bedoeling van je leven eigenlijk is al leeft in de diepte van je persoon. Als je met een groep mensen alle belemmeringen loslaat op een fijne plek waar je geheel kunt ontspannen en voelen heb je een heel grote kans dat die Vision naar boven komt.

In de oudheid (en ook nu nog hier en daar) werd je als jonge man door je gemeenschap de natuur ingestuurd op een 'Vision Quest' of 'Walk About'. Mensen wisten: in de natuur ontspan je en verbind je en wordt dit Visioen je vanzelf gegeven. Als dit gebeurd was ging je terug naar je gemeenschap en vertelde je hen wat je 'Vision' was. Je kreeg dan vaak een naam die daarbij hoorde en iedereen had er weet van. Ter ere van jou werd dan een groot initiatie feest gegeven! In deze wereld kwam gegarandeerd geen burn-out en andere stress gerelateerde ziekte voor.

In de huidige samenleving staat de 'bedoeling' van ons leven, van velen van ons, meestal vooraf vast. In onze planmatige en rationele wereld, is de 'bedoeling' vaak het leren van een vak, vaardigheden en kennis. Jarenlang. We hebben geen feeling meer voor wat de diepere 'bedoeling' van ons leven is of waar we voor 'voorbestemd' zijn. We volgen vaak gewoon het pad dat voor ons is uitgestippeld.

Wij, Lonnie en ik, willen de 'Vision Quest' in ere herstellen door jullie deze retraites aan bieden: 'Ont-dek je Vision'.

De vorm van een retraite

Een retraite (het woord zegt het al) betekent dat we ons zelf permissie geven even alles naast ons neer te leggen om ons contact met het leven en wat zich wil uiten toe te laten. Weg van de 'rompslomp', sleur en gewoonten van alle dag dus. Retraite doe je ook op een plek die dit proces van ont-dekken versterkt. Zoals al gezegd is de natuur daarvoor zeer geëigend en ook een plek die energetisch krachtig is.

Lonnie en ik zijn al vaak naar Bali geweest en dat is zo’n plek. Bali heet niet voor niets het eiland van de Goden. Mensen leven daar nog steeds dicht bij de natuur met al haar krachten en invloeden en de Goden zelf. Er zijn duizenden tempels waar dit contact dagelijks gelegd wordt. Ook de Balinese samenleving is geheel anders dan de onze. De mensen zijn er veel meer met elkaar verbonden en dus minder op het individu gericht.

Hoe ziet de retraite 'Ont-dek je Vision' eruit?

Aan een retraite zijn altijd een aantal principes verbonden. De bedoeling van een retraite is gewoonten die je normaal doet en die je niet echt dienen los te laten. Dit onderdeel heet 'zuivering' en is nodig om ruimte en lucht te verschaffen voor jouw ‘Vision’ die zich wil manifesteren. Het leven tijdens een retraite moet dus heel simpel zijn en veel tijd geven voor meditatie, contemplatie en contact met de natuur met al zijn krachten (inclusief het regenwoud en dolfijnen).

Naast de wandelingen in de natuur bouwen we ruimte in voor 3x een massage tijdens de retraite. Uiteraard nuttigen we ook gezond en Balinees / Indisch voedsel met de keuze tussen vegetarisch, vis of (voor wie het wil) vlees. Alle maaltijden worden lokaal gemaakt en gebruikt in ons eigen restaurant.

Tenslotte, in je individuele ont-dekking zal je ook ervaren dat het samen met elkaar op deze manier bezig zijn een fijne boost geeft. Daarom is er elke dag een groepsgesprek en word je gevraagd een (simpel) dagboek bij te houden.

Voor wie?

Deze retraite is open voor een ieder die zichzelf een kans wil geven totaal tot rust te komen en er achter wil komen wat zijn/haar Vision / bedoeling voor het leven is. Hierboven is al gesuggereerd dat de retraite samen met je partner doen ook als deze geen programma bij Changespirators heeft gedaan zeer goed mogelijk is. De maximale grootte van de deelnemers groep is 10. Het beleid: 'wie het eerst komt.....'

Door wie?

Frans Bakker en Lonnie van der Schilden-Bakker

De investering
Wie jarig is trakteert: dit jaar reserveren is 250 Euro korting pp 

Je investering voor deze retraite is nu 1285 in plaats van €1535 p.p. Dit is inclusief overnachtingen, alle maaltijden incl. koffie en thee (exclusief andere drankjes), de geboden excursies (incl. Balinese dans, snorkelen, dolfijnen), alle lokale vervoer (dus niet het vliegticket) en 3 massages van 50 minuten tijdens de retraite. Dat is nog geen €140 per dag!  

De kamer deel je met iemand die ook meedoet aan de retraite.  Als je de kamer deelt met je partner dan deel je samen een tweepersoonsbed. Als dit laatste niet het geval is wordt er een extra bed in de kamer geplaatst. Op aanvraag kan er ook een bungalow gedeeld worden met 3 personen danwel een bungalow voor jezelf. De prijzen zullen dan navenant aangepast worden.

Meer informatie? mail Lonnie@changespirators.nl of bel Frans: 06 - 1253 0970
Houd ook deze website en facebook pagina in de gaten want er worden regelmatig informatie avonden georganiseerd.

Tot slot

Wij hebben ongelofelijk veel zin om deze ont-dekkingstocht met jullie aan te gaan. De wereld heeft, net als wij en jij, behoefte aan mensen die vanuit hun hart leven.

Dus aarzel niet langer, het is aan jou om dit leven vol te leven en we gunnen je het van harte!

Wanneer: 

In 2019 Najaar zijn er 2 ont-dek je vision retraites gepland

8 - 19 november 
8 november start in Ubud (dus wees uiterlijk 8 november in de middag in Ubud) tot 19 november vertrek uit Lovina (let op boek een avond vlucht terug als je de 19e wil terug vliegen) Er is nog 1 plek over voor een vrouwelijke deelnemer

22 november -3 december
22 november start in Ubud (dus wees uiterlijk 22 november in de middag in Ubud) tot 3 december vertrek uit Lovina (let op boek een avond vlucht terug als je de 3e wil terug vliegen dan ben je helemaal op tijd voor Sinterklaas) Er is nog 1 plek over voor een vrouwelijke deelnemer

Opgave: stuur een email naar Lonnie@changespirators.com

In het voorjaar van 2020 zijn er 2 ont-dek je vision retraites gepland

28 Februari t/m 8 maart . 28 februari starten we in Ubud (dus wees uiterlijk 27 feb in Ubud) tot 9 maart (vertrek uit Lovina). 
12 maart t/m 21 maart 12maart starten we in Ubud (dus wees uiterlijk 11 maart in Ubud) tot 21 maart (vertrek uit Lovina). 

______________________________________________________________________________

ERVARINGS VERHAAL
Stephan en Désirée-Angélique zijn in maart 2018 mee geweest naar Bali. Ze schreven na afloop het volgende:

Beautiful
Affordable
Lovely
Island

In de eerste plaats willen wij Frans en Lonnie heel erg bedanken voor de fantastische ervaring die wij op Bali hebben mogen meemaken. 
Hun inbreng, maar zeker ook die van Ullrich, Yvonne, Ada, Niek, John, Denise, Nathalie en Monique, heeft dit voor ons iets onvergetelijks gemaakt!
Dank Dank Dank! 

Bergen beklommen,
kennis verbreed.
Angsten overwonnen,
vriendschap gesmeed. 
Nieuwe wegen bewandeld,
gevoelens geuit. 
Twijfel gekanteld,
stappen vooruit!

Friends forever,
Stephan en Désirée-Angélique

___________________________________________________________________________

Onderstaand programma is om je een gevoel te geven: zodra je je definitief hebt opgegeven ontvang je het  programma.

Dag 1 en 2 aankomst en zuivering

Op dag 1 begint de retraite in Ubud. Dat betekent dat je op z’n laatst een dag ervoor moet vertrekken van Schiphol (het is een lange vlucht). We hebben besloten de vlucht aan jullie zelf over te laten. Je kunt bv. ook al eerder gaan. Als je maar op de start dag in de ochtend in het hotel in Ubud arriveert. 

Bij je aankomst op de luchthaven van Denpasar in Bali laat je je dus eerst vervoeren naar Ubud een heel bekend kunstenaarsdorp op een dik uur van het vliegveld gelegen. Ubud ligt te midden van rijstveld terrassen en we logeren meestal in hotel Bunga permai (bungapermaibali.com).  We rusten eerst een avond en nacht uit van het reizen en maken kennis met elkaar. De volgende dag  gaan we (indien mogeijk) naar de heilige tempel Tirta Empul (royalbali.nl/bezienswaardigheden/tirta-empul)  die meer dan elf honderd jaar oud is en waar we ons onderdompelen in de heilige bronnen en daarna laten zegenen door de aanwezige priesters. Dit is zuivering pur sang. Vele lokale bewoners zijn ons voor gegaan. Dezelfde dag rijden we door naar Sawah Lovina alwaar we later in de middag aankomen.

Dag 3 en de rest van de dagen
We laten jullie mooie plekjes van dit prachtige eiland ervaren, we gaan snorkelen, dolfijnen kijken en participeren in de ceremonies en rituelen die er op dat moment zijn. Andere onderdelen van het programma zijn o.a. meditatie, wandelen in de natuur, tracking, tempelbezoek, zwemmen, massages en groepsbesprekingen. We gaan met diverse activiteiten de Balinese cultuur zelf ervaren. Het motto is: ontspannen, voelen, ademen, vrije aandacht en toelaten van hetgeen zich in jou wil ontvouwen.

Wil je langer dan de retraite tijd van 11 dagen op Bali blijven
Een langer verblijf kan natuurlijk en is, ook vanwege de lange reis, best een goed idee. Bali heeft prachtige plekken en verder exploreren is absoluut de moeite waard! Er zijn ook nog andere eilanden in de buurt (o.a. Java, Lombok, Gili eilanden etc.). Als je daar meer info of ideeën voor wilt staan we tot je beschikking. Het organiseren van dit alles laten we verder aan jou over.