Het Festivalteam werkt mee aan dit virtuele Festival. We kijken er naar uit om je te ont-moeten. Hieronder stellen wij ons graag aan je voor:

Ada Windt , Anja Andriaansen, Christa Kroos, Femke van Rijsbergen, 

Frans Bakker, Gert Kampert, Jessie Jansen, Lonnie van der Schilden

Marlies Mol , Monique Cecile Roelandt, Niek Windt

Olga WielandHallo allemaal,

Ik ben Jessie Jansen en ik ben 54 jaar.

In 2017 ben ik begonnen aan zelfontwikkeling via de Changespirators  en wel in de groep van Female Touch. Samen met een groep, leuke, vrouwen zijn we op zoek gegaan welke oude patronen in ons gedrag ons remmen in het onszelf zijn. Door zelf open en eerlijk te zijn in een veilige omgeving is het ons gelukt om dit oude gedrag te herkennen en zo beter te leren om het anders te doen. Dit houd in dat je kiest om het oude gedrag , dat vaak niet goed bij je past, erkent en de keuze maakt om het niet meer te doen. Niet altijd makkelijk, hoor. Dat oude gedrag doe ik inmiddels 51 jaar, je kunt het niet zomaar afleren helaas, je moet er wel wat voor doen. Het is echter zeer de moeite waard.

Ik had in de retraite een spontane opwelling om met de groep te gaan dansen om de serieuze sfeer even af te schudden. Iedereen deed spontaan mee en dit gaf zo`n goed gevoel en maakte ons zo blij, dat we hebben besloten dit aan te bieden als workshop op het online festival. Doormiddel van wat oefeningen, dit keer de Arabische dans, gaan we op zoek naar onze vrouwelijke energie. We kijken wat het bij ons oproept en als je wilt kun je dat met ons delen en we bespreken het samen. Niets moet, alles mag.

Dit alles is in een vrouwelijke omgeving, sorry mannen.Ada:

 

Changespirators betekent voor mij leven vanuit mijn hart, dus in verbinding. Zijn wie ik werkelijk ben; signalen die mijn systeem geven volledig toelaten, omdat ik ze zie als teken dat iets zich wil ont-wikkelen. Als ik dat proces ruimte en aandacht geef, dan kan ik volledig mezelf zijn.

Klinkt bijna te mooi om waar te zijn? Heb ik dan nooit last meer van belemmerende overtuigingen, mijn patroon, mitsen en maren? Jawel hoor, die komen nog steeds voorbij, dat zijn immers een soort van automatismen die in ieders systeem zijn geslopen. Maar ik herken ze inmiddels en laat me er veel minder door tegenhouden. Elk moment heb ik weer de keuze: blijf ik in mijn kramp zitten of ga ik me weer ont-spannen, ademen en weer echt voelen en laat ik mezelf volledig zien en horen. Het is een continue proces dat door blijft gaan.

Ik kijk ernaar uit om er samen een prachtig gezellig inspirerend festival van te maken, voor het eerst online, en hoop jou op 27 juni te ont-moeten.

 

 

Niek:

 

3 jaar geleden kwam ik in aanraking met Changespirators tijdens hun retraite in Bali, met gemengde gevoelens. Tot mijn grote verrassing ging er een nieuwe wereld voor mij open en tegelijkertijd ook niet, want alles was er voorheen natuurlijk ook al, maar ik overschaduwde dat zelf door te leven vanuit mijn verstand (hoofd), mijn gevoel niet toe te laten. Ik had een enorme drang om te presteren en ik moest heel veel van mezelf. Ik heb geleerd hoe ik het muurtje kan afbreken dat ik zo gemakkelijk om mijn gevoel, om mijn werkelijke Zijn, heen zet.

Kruip ik daar dan nooit meer achter? Zeker wel en elke keer heb ik weer een nieuwe kans om weer helemaal tevoorschijn te komen en te voelen waar het echt om gaat in het leven.

Wat zou het leuk zijn als je met mij mee wandelt door de duinen tijdens het festival, helemaal ont-spant en voelt wie JIJ werkelijk bent.

 Ik ben Olga en mag Jessie helpen bij de workshop  Dans Naar Vrouwelijkheid.

Doordat ik in contact ben gekomen met Lonnie en Frans is mijn leven veranderd. Door het volgen van diverse trainingen ben ik steeds meer mijn eigen patronen gaan ont-dekken van waaruit ik handelde en natuurlijk ook nog steeds met regelmaat handel. Het openstaan voor dat wat zich aandient in het leven is het moeilijkste en mooiste wat er is. Steeds weer worden we uitgenodigd om ons hieraan over te geven. En dus niet in onze patronen te schieten en vanuit een kramp te communiceren of te handelen.  

En dan de uitnodiging om Jessie te helpen met de  Dans Naar Vrouwelijkheid. Natuurlijk kom ik mijn patronen en krampen tegen. Maar ik ga het doen! Want ik ben een vrouw en dat mag ik in alles wat ik doe steeds meer voelen en toelaten.  En of ik nou alleen de workshop technisch ga begeleiden of ook daadwerkelijk mee ga doen met de dans. Het maakt niet uit. Het samen als vrouwen, een workshop neerzetten voor andere vrouwen, voor jou, vind ik hartstikke leuk!

We nodigen je uit om je lichaam te voelen, je vrouwelijkheid te voelen en die energie toe te laten in beweging en in dans. Uit je hoofd te komen en je over te geven aan dat wat je lichaam aangeeft om te gaan doen.

Jessie kan je als geen ander hierin op haar eigen unieke wijze begeleiden en meenemen!

Ben je nieuwsgierig geworden, wil je je vrouwelijkheid én vrij voelen, schrijf je dan vooral in voor deze workshop.Stukje over mijzelf

Ik, Christa Kroos, ben al enige tijd actief binnen Changespirators, waarin ik nog steeds lerend ben in mijn eigen proces, als paarden weer opnieuw mijn leven binnenwandelen. Ik ben er nu klaar voor om op een andere manier naar paarden te kijken, wat betekent: buiten de begaande wegen treden van wat in de stal en volgens de daar geldende regels gebruikelijk is en het in twijfel trekken van wat conventioneel en algemeen geaccepteerd wordt in de omgang tussen mens en paard. Kortom, er is een andere, natuurlijkere en meer verbindende manier om met deze dieren om te gaan i.p.v. het gebruik van touwen, zwepen en sporen om ons paard in het gareel te houden en het paard onze wil op te leggen. Ook ik was ooit één van hen die mijn paard niet zag of hoorde; het diende op de een of andere manier alleen maar mijn ego. Ik dacht dat je een paard gewoon een schop kon geven en dat hij dan wel zou gaan lopen, en als je aan de teugels trok, dat hij dan zou stoppen. Ik heb mijn vooringenomenheid als ruiter te paard losgelaten, maar ook mijn meest basale opvattingen en ideeën over paarden en hun relatie tot de mens heb ik moeten herzien. Om dat te kunnen doen moest ik mijn hart volgen, niet mijn verstand, dus echt actief verbinding maken. Zodoende kwam ik er achter, dat er nog een hele gevoels- en emotionele wereld schuil gaat in het bijzijn van paarden en ben ik oprecht geïnteresseerd in de gevoelens en het welzijn van een paard. Wat gaat er in een paard om? Welke boodschap hebben zij voor ons? Alleen al door mij open te stellen en mijn oprechte verlangen om een paard te begrijpen hoe het zich voelt, maakt dat een paard zich al gezien en gehoord voelt.

De workshop

Changespirators gaat over verbinding maken met de Levensenergie. Als je niet lekker in je vel zit, dan heb je je afgesloten van die Levensenergie, je zet daar iets tussen. En wat dat mechanisme is wat je daartussen zet en waardoor je dus tijdelijk niet aangesloten bent op de Levensenergie, dat mechanisme gaan we ontdekken en paarden zijn daarbij een hulpmiddel om de verbinding te herstellen en weer te gaan voelen.Mijn naam is Anja Adriaansen en ik werk met etherische oliën. Het liefst geef ik een Raindrop Technique massage met etherische oliën om mensen te laten ontspannen, zowel fysiek, geestelijk als emotioneel. Naast een aantal vaste oliën pak ik ook altijd intuïtief een olie specifiek voor die persoon op dat moment, omdat ik van binnen weet en voel welke olie op dat moment goed is.
Tijdens deze mini workshop laat ik je kennis maken met een voorproefje uit de wereld van geuren. Welke associaties, gevoelens roepen ze bij je op. Wat kan een olie voor je betekenen?