Retraite voor stellen op Bali: verrijking van je leven met elkaar

Nieuw: verrijk je relatie - koppel retraite in Bali nog Dit jaar in November!

Retraite voor stellen op Bali: verrijking van je leven met elkaar 7/11/2018 tm 22/11/2018

07-11-2018 Retraite voor stellen op Bali: verrijking van je leven met elkaar

Waarom deze retraite

We geven sinds enige tijd retraites op Bali. Deze zijn gemengd; er doen stellen aan mee en singles.

Het proces waarin mensen spontaan terecht komen is bevrijdend en effectief: je ontdekt ‘wie je bent en wat de ‘bedoeling’ van je leven is. Het is gebleken een moderne ‘Vision Quest’ te zijn.

Op die retraites en ook daarbuiten is heel vaak de vraag naar boven gekomen: wat als je deze retraites exclusief voor stellen doet. Niet omdat er een probleem is maar omdat het je leven als stel zo enorm verrijkt. Je denkt bijvoorbeeld dat je elkaar goed kent maar er blijkt ruimte voor meer. Hoe meer je samen deelt hoe beter. Veel stellen komen, ongewild en na een tijdje bij elkaar, min of meer, in een routine terecht. In de waan van alle dag met werk, kinderen/ familie, hobbies en de sociale agenda is er dan soms minder quality time voor elkaar en komt ook seksualiteit t op een wat lager pitje te staan.

Het is niet dat je op elkaar ‘uitgekeken’ bent in tegendeel, je wil juist nog meer van de ander ont-dekken, hernieuwde  nieuwsgierigheid met en naar je eigen partner in al haar / zijn en jullie facetten!

Relaties en seksualiteit zouden eigenlijk niet in een routine moeten verzanden. Het leven is ook geen routine, maar als je het zo wil zien, altijd in beweging; een avontuur. Het wil zich verdiepen. Relaties kunnen gelijkwaardig zijn waarin beide partners in hun eigen waarde gelaten elkaar voortdurend verrijken en seksualiteit een intieme uiting daarvan is.

Voor wie en hoe werkt het:

Verlang je er naar om met jouw partner een echte verdieping door te maken ? Zou je willen dat je seksualiteit weer een uiting was van intimiteit en levensvreugde?

Zou je dit alles willen leren beleven zonder dat je ‘in therapie’ hoeft of door een moeizaam proces moet gaan?

Dan is onze retraite voor jou gemaakt.

Wij baseren onze benadering op het oer gegeven dat ons leven, van nature, gebaseerd is op de mogelijkheid van volledig tot bloei te komen. Dat is niet zozeer iets waar we hard voor moeten werken maar meer iets dat al gegeven is en kan worden toegelaten. We weten ook hoezeer we met z’n allen ons leven laten leiden door het motto van ‘doe maar normaal’ en het idee dat het leven in de eerste plaats een kwestie is van ‘overleven’ en de zaak onder controle houden. We weten ook hoeveel van ons niet echt weten wat het is om ‘vrouw’ of ‘man’ te zijn in onze rationele maatschappij. Zo ook is onze seksualiteit nog steeds een taboeonderwerp en wordt vaak gescheiden van intimiteit. Als we onszelf en elkaar weer toestaan om nieuwsgierig te worden naar wat er wil bloeien en helemaal voor Liefde te gaan dan is de sky the limit !

Waarom Bali

Op het eiland Bali heerst een andere cultuur dan de onze. Het wordt niet voor niets het eiland van de Goden genoemd. De samenleving is veel meer gebaseerd dan de onze op ‘samen’ en verbinding met elkaar en de natuur.

In deze ‘energie’ en de oase Sawah  Lovina waar we onze retraite doen is het makkelijker gebleken oude hindernissen, patronen en taboes los te laten, simpel weg omdat ze gezien kunnen worden in een ander licht. We kunnen ze zien als obstructies die ons leven eigenlijk alleen maar belemmeren. Er komt dus vol op ruimte en tijd voor wie Je bent en dat heeft een geweldige impact op je  relatie!

Tijd en Duur van de retraite

De retraite vindt plaats van woensdag 7 november(vertrek uit Nederland)  t/m maandag 19 november(vertrek uit Bali)  1918. Na aankomst op donderdag 8 november op de liuchthaven van Denpasar gaan we naar het kunstenaarsdorp Ubud om te acclimatiseren om de volgende dag (9 nov) door te reizen naar Lovina in het noorden van Bali. Als je eerder naar Bali wilt of langer wilt blijven dan kan dat natuurlijk als je maar op donderdag  8 november in ons Hotel Bunga Permai in Ubud wil zijn.

Programma

Het programma wordt in de eerste plaats gekenmerkt door rust. Ons adagium is “niets moet”. Ons systeem moet eerst maar eens tot rust komen dan komt het vervolgens van zelf in beweging. Rust betekent ook een eenvoudige vorm van (geleide) meditatie, veel zwemmen in ons eigen zwembad, wandelen in de natuur en dit alles in een oase van rust “Sawah Lovina” onze bungalowparkje met 6 bungalows midden in de rijstvelden en vlak bij het strand. We maken ook excursie naar tempels en wonen ceremonies bij en maken kennis met Balinese dansen. Dan gaan we natuurlijk ook snorkelen en met de dolfijnen meevaren op lokale vissersboten.

Verder praten we over onze relaties en doen we bepaalde oefeningen meestal tweemaal per dag. Het zal blijken dat dit heel natuurlijk gaat en niet beangstigends aan; het proces doet zichzelf en dat is de kracht van deze retraite. Het proces is met name geen therapie

Wat ‘leer’ je?

‘Leren’ is niet het juiste woord. Je gaat door een proces waarin wie Je bent zich openbaart op een ‘onverwachte’ manier. Als stel krijg je dus elkaar op een andere (nieuwe) manier te zien. Je ziet in dat kader ook de patronen die je zelf en na elkaar hebt ontwikkeld die eigenlijk je ‘eigenheid’ en vrijheid in de wielen rijden. Je leert weer nieuwsgierig te zijn naar de ander!  Je leert in dit kader anders en opener te communiceren. Dit geldt ook voor je seksualiteit. Alles gebeurt op een ontspannen en niet geforceerde manier: “niets hoeft; alles mag”.

Retraite begeleiding

Frans Bakker en Lonnie Bakker van der Schilden. Frans heeft zijn hele leven als arts en coach dit soort processen begeleid in binnen en buitenland. Lonnie dit samen met hem de laatste 7 jaar.

Kosten

De kosten voor de retraite zijn inclusief behuizing, alle eten incl koffie en thee (maar niet andere drankjes), excursies (incl Balinese dans, snorkelen, dolfijnen), alle lokale vervoer (dus niet het vliegticket) en bedragen €1539  p.p.

Als je je inschrijft doe je een aanbetaling van €500 p.p. De rest van het bedrag maak je over uiterlijke 2 weken voor vertrek. Het rekening nummer is  NL59TRIO0198476302 t.n.v. F.R. Bakker onder vermelding van ‘Stellen retraite op Bali November 2018'.

 

Meer informatie en nadere kennismaking:

Voor meer informatie kun je terecht bij Frans Bakker tel: 0612530970 of Lonnie van der Schilden tel: 0620016616.

We organiseren ook een eerste kennismaking en wel op vrijdag avond 17 augustus om 19.30 bij ons thuis in Renkum op de Theophile de Bockweg 43. Op deze avond kun je natuurlijk alle vragen stellen die je maar hebt en vast een gevoel krijgen voor e.e.a.

Wij zien er zeer naar uit.

Liefs, Lonnie en Frans