Yvonne Ruiter

Mijn naam is Yvonne Ruiter en ik run samen met mijn man een B&B in de kop van Noord Holland.

Ik ben in aanraking gekomen met changespirators toen mijn man Ulrich mij meenam naar de retraite in Bali van changespirators vorig jaar. Hij had vernieuwend coaching gedaan bij Frans en Lonnie en dacht dat het een goed idee zou zijn dat ik ook betrokken zou raken. En nou dat werd ik!! Op Bali voelde ik al snel wat het was om rust in mijn hoofd te krijgen, om te ontspannen. Niet alleen door het fantastische eiland maar ook door de belevenissen en de gesprekken hierover met elkaar. Een Life Changing ervaring  zijn grote woorden maar voor mij hierop zeker van toepassing.

Omdat ik voelde wat de bedoeling was, dat ik ontspannen kon zijn en niet verkrampt, weet ik nu wat ik kan doen als ik weer doordraaf…. Niet dat het nu altijd feilloos gaat maar voor Bali had ik geen idee..

Toen ik op Bali was bezocht ik een schoonheidssalon en zag daar krukjes met een gat bovenin. Ik vroeg waar de krukjes voor diended. De Balinese vrouwen vertelden mij dat dit voor vaginale stoombaden was en dat je dit voor van alles kan gebruiken:

vrouwen kwalen, na de geboorte, bij droogte etc. Wat op mij echter het meeste indruk maakte was toen  ze vertelde dat 1 van hen pas een miskraam had gehad en dat ze toen met elkaar een stoombad hadden gemaakt en ook de voeten en de haren van de vrouw verzorgd hadden ter troost voor het verdriet van haar hart. Het gevoel kwam als een bliksem bij heldere hemel : waarom hebben wij dit niet in Nederland ? waarom delen wij vrouwen in het westen dit soort elementaire kennis niet..?

Het moge duidelijk zijn, terug in Nederland zijn we nu bezig met het ontwikkelen van een praktisch v-steamer en het schrijven van een boek hierover. We willen dit op een changespirators manier gaan doen en samen….