Ada Windt

Al geruime tijd wist ik wat mijn belemmerende overtuigingen / patronen waren en wat ik eraan kon doen. Toch kreeg ik dat niet goed voor elkaar.  Een beetje, maar niet voluit. Nog steeds belemmerde ik mezelf vaak met de gedachte; ben ik wel goed genoeg, wie zit op mij te wachten? Ik had bijvoorbeeld helder voor mezelf dat ik graag mijn medemens wilde faciliteren bij bewustwording, ont-wikkeling, maar kwam ook daarin niet verder.
 
Het gedachtengoed van Vernieuwend en de uitleg van Frans kwamen recht mijn hart binnen en meteen wist ik; dit is wat ik nodig heb om verder te komen, maar wel spannend! Meteen ingeschreven, voordat mijn “ja maren” een kans kregen! Ik kwam er al snel achter dat ik al op heel jonge leeftijd onbewust besloten heb om mijn gevoel af te sluiten en te leven vanuit mijn gezonde verstand. Ik kon prima praten over mijn gevoel, maar meestal zonder echt te voelen. Die overlevingsstrategie is me behoorlijk in de weg gaan zitten. Dat was ik spuug zat!
 
Ik heb geleerd om 100% te voelen en dat gevoel ook echt toe te laten, zowel het verdriet, de boosheid, als ook het prachtige gevoel dat ik er helemaal mag zijn, zoals ik ben en altijd al was en het besef dat dat helemaal goed is. Hoe dan? Door de liefdevolle uitnodiging om niet alleen te praten, maar vooral te DOEN! Voelen en je gevoel volledig toelaten is een actie. Het groepsproces werkt enorm stimulerend. Anders doen is tijdens de lessen gemakkelijker dan daarbuiten. Daarom heb ik ervoor gekozen om na Ontdek-jezelf(voorheen Vernieuwend Coachen) ook Vernieuwend Verdiept te volgen.
Zo is het me gelukt om nog meer mezelf te zijn en mezelf te “doen”. De uitdagingen blijven voorbij komen, maar ik ben me veel sneller bewust van mijn patroon en kramp. Ik kan die kramp toelaten, loslaten en het vervolgens anders DOEN, elke keer weer opnieuw.
 
Ik vind het heerlijk om nog steeds een bijdrage te kunnen leveren bij Changespirators en kijk uit naar het nieuwe seizoen; lekker met elkaar aan de slag om te ont-moeten, te ont-dekken en mooie dromen waar te maken. Ik nodig je van harte uit om mee te doen.