Moestuinieren met kinderen

Changespirerend moestuinieren met kinderen

Moestuinieren is een eenvoudige en leuke manier om kinderen de connectie met het Leven te laten voelen.

Vanuit hun natuurlijke verwondering ervaren kinderen hoe alles groeit, bloeit en weer vergaat, zoals dat gaat met alles dat leeft.

Ze leren wat zaadjes nodig hebben om uit te groeien tot een plant in volle bloei.

Ze vinden het fantastisch om daarna de 'vruchten' te plukken en te ontdekken hoe alles smaakt.

Kinderen beleven veel plezier aan het buiten zijn, in de grond rommelen, zaadjes poten, zaadjes zien ontkiemen, groeien en bloeien. Zelfs onkruid wieden vinden ze leuk.

Met moestuinieren op de basisschool komt daar nog de component “samen” bij: samenwerken, samen verantwoordelijk zijn, samen oogsten en delen met elkaar.

Hoe mooi zou het zijn als alle kinderen deze ervaringen spelenderwijs en met elkaar kunnen opdoen? Dat ze weten hoe een aardbei groeit, dat niet alle radijses mooi rond zijn, dat een aardappel onder de grond zit, wat het nut is van de beestjes die je tegenkomt enzovoorts.

Met moestuinieren kun je al beginnen in een bakje op een balkon of een klein stukje in je voortuin of met een moestuinbak (makkelijkemoestuin.nl). Samen kost het weinig tijd en brengt het veel plezier en gespreksstof over wat Leven is en wat er nodig is om volledig op te bloeien.

Moestuinieren samen met kinderen is een prachtige manier om die connectie vol te beleven in al zijn facetten inclusief proeven!

Wil jij meer de connectie met het Leven voelen, wil je dat ook aan kinderen meegeven en samen aan de slag? Laten we elkaar dan inspireren en neem contact met mij op.

 

Ada Windt-Moerman

acwindt@gmail.com

06 – 5041 0976