Verandering moet niet zozeer gemanaged en beheerst worden, maar juist geïnspireerd en begeleid.

Er is een crisis tussen ‘oud en vertrouwd’ en een nieuw vergezicht waar de contouren nog onduidelijk zijn. Het ‘oude’ is in verdediging en past te tactiek ‘verdeel en heers’ toe. Het nieuwe kan zich alleen manifesteren als er ruimte ontstaat door het onder ogen zien en loslaten van het oude. Beide elementen: corrigeren van wat niet meer bruikbaar is en het toelaten van de Vision noemen we Changespiratie en degenen die dit proces hebben leren begeleiden Changespirators.
Het gaat hier om is een benadering met ‘open vizier’, frank en vrij de situatie tegemoet treden en onder ogen zien. Hierdoor raken mensen zelf gemotiveerd, hun complete leven anders in te vullen. De Changespirators begeleiden hierbij op elk levensniveau  aan de hand van bijvoorbeeld de leefstijl piramide door middel van een changespirerend gesprek.

Changespirators programma's en retraites voor individuen en groepen.
Een programma is niet een aaneengesloten serie van dagen (c.a. 9 in totaal) verspreid over een aantal maanden. Retraites zijn altijd aaneengesloten dagen. In al onze ontwikkel trajecten en retraites  zal het gedachtegoed van changespirators, inspiratie tot jouw verandering en het (groeps) proces uitgebreid aan bod komen. Je zal door het proces en de changespirerende gesprekken zien/ je bewust worden wat je patronen zijn, wat je daarmee tegenhoudt en welke kwaliteiten je eigenlijk allemaal hebt. Tevens leer je het voeren van een changespirerend gesprek zodat je ook anderen kan inspireren.

Basisprogramma’s: deze programma's zijn bijzonder geschikt voor mensen die nog niet een van onze programma's gevolgd hebben. Het gedachtegoed wordt helder uitgelegd en ook wordt praktisch geoefend met het voeren van een changespirerend gesprek. Momenteel hebben we de volgende basis programma's in ons pakket:
Ontdek Je zelf  
Female Touch
Changespirators voor mannen

LET OP: wegens de overheidsrichtlijnen ivm COVID 19 zullen de programma's online aangeboden gaan worden en niet in groepsverband

Verdiepingsprogramma’s: Het woord zegt het al, je hebt al eerder een programma bij ons gevolgd en je weet dat het niet ophoudt. De verdieping is zowel een verdieping van waar we het over hebben (het nieuwe paradigma) als ook uiteraard je eigen proces ! We bieden hiervoor de volgende mooie programma's aan die allen weer een eigen focus hebben. Het is dan ook goed mogelijk (en soms zelfs aan te raden) om meerdere verdiepingsprogramma's te volgen! 
Vernieuwend Verdiept 
Female Touch 
Changespirators in de praktijk.

LET OP: wegens de overheidsrichtlijnen ivm COVID 19 zullen de programma's online aangeboden gaan worden en niet in groepsverband

2 daagse weekend-retraite
Deze retraites zijn altijd een onderdeel van zowel de basis- als de verdiepingsprogramma’s. Voor changespirators die al aan onze programma's hebben deelgenomen bieden we aan dat deze ook als losstaande weekendretraite gevolgd kunnen worden. De mogelijke retraites die er aan komen kan je altijd vinden onder evenementen en via onze facebook pagina.

12 daagse Bali retraites:
Onze Bali retraites zijn open voor iedereen omdat je 12 dagen aaneengesloten door een proces kan gaan. Het is ons meest succesvolle korte traject! Gebaseerd op onze ervaringen bieden we 3 mogelijkheden aan
Bali retraite voor vrouwen
Bali retraite voor koppels 
Bali retraite ont-dek jezelf 

Na het volgen van de verdiepings programma’s staat de weg open om je letterlijk aan ons te verbinden door aspirant lid te worden van de Changespirators Cooperatie U.A.*  ! Hoe mooi om het gedachtegoed samen neer te zetten !

Workshops Powered by Changespirators (deze zullen voorlopig niet plaatsvinden ivm Covid 19)
In de Changespirators in de praktijk maanden hebben we samen iets moois ontwikkeld en dat kan zijn vorm krijgen in workshops powered by Changespirators. Deze workshops zijn vaak onderdeel van onze programma's maar kunnen ook los "geboekt"worden. We kennen de volgende workshops

Heling & begeleiding met en zonder paarden
Moestuinieren met kinderen
Mooi van binnen, Mooi van buiten
First Touch

*Changepirators heeft sinds juli 2018 een cooperatie opgericht waar gelijkgestemden met hun eigen onderneming het gedachtegoed van Changespirators in de praktijk brengen onder de vlag Powered bij Changespirators. Samen zoals het bedoeld is !