Basisprogramma Female Touch

Female Touch - in vrijheid en verbondenheid je feminiene kant ont-dekken

"Female Touch is een warm bad, vrouwen die samen komen met al hun rugzakken, die we oude patronen noemen. Samen kijken we ernaar en stimuleren elkaar om de oude patronen los te laten zodat je jezelf in een ander daglicht gaat zien."  

"De verbondenheid die ik voel met jullie vrouwen van Female Touch gaat verder dan vriendschap. Het is onvoorwaarlijke liefde die ik voel, vol vertrouwen waarin we helemaal onszelf mogen zijn, het is magisch." 

"Female Touch is voor mij diepe verbinding voelen met mijn eigen vrouwelijkheid."

Waarom Female Touch
Door de tijd waarin we leven waarin er veel nadruk wordt gelegd op masculiene eigenschappen zoals presteren, nadenken en de nadruk op het individu, zijn wij vrouwen vaak vergeten wie we zijn.

Ik zie dit in de omgevingen waarin ik werk, maar ook in de changespirerende gesprekken met vrouwen en /of koppels komt het schrijnend  vaak naar voren. Wij vrouwen zijn zo goed geworden in het aanpassen en (soms zelfs beter dan sommige mannen) toepassen van onze masculiene kwaliteiten dat het feminiene ondergesneeuwd wordt. De bullshit detector die vrouwen van nature sterk hebben net als onze intuïtie en ons empathisch vermogen wordt vaak afgedaan als “de maandelijkse periode”, waardoor we er bijna niet meer op durven te vertrouwen. Ons lichaam wordt geportretteerd als een lustobject dat moet voldoen aan bepaalde eisen en seks met een partner is vaak een ontlading in plaats van een uiting van liefde. Veel vrouwen zijn hierdoor de connectie met hun lichaam kwijt geraakt waardoor sensualiteit en seksualiteit op een laag pitje komen te staan. Ik hoop dat je het eens bent dat hier verandering in moet komen. Niet alleen voor het individu maar voor iedereen.

Onze tijd heeft behoefte aan verbinding, verbinding met Leven, met de wereld met Jezelf, dit zijn typisch feminiene kwaliteiten. Omdat alles al in ons is en we het alleen maar hoeven te ont-dekken is Female Touch ontstaan. Een ont-dekkings / ont-wikkel proces voor en door vrouwen waarbij Wie we zijn totaal naar voren mag komen masculiene en feminiene kwaliteiten. 

Voor wie is Female Touch
Voor elke vrouw die graag helemaal Zichzelf wil zijn, het echte verhaal met een dynamisch evenwicht tussen haar masculiene en feminiene kwaliteiten. Voor de vrouw die met haar hart weet dat het anders mag en kan. Voor de vrouw die graag andere vrouwen wil inspireren op hun ont-dekkingsreis.

De groep zal niet groter worden dan 10 vrouwen omdat we hebben gemerkt dat dit een fijn aantal is voor onze gesprekken

Hoe werkt het
In de bijeenkomsten van Female Touch nodigen we elkaar op een changespirerende manier uit je gehele vrouw-zijn toe te laten. Female Touch gesprekken gaan over het dynamische evenwicht tussen masculiene en feminiene kwaliteiten; over sensualiteit en seksualiteit; over intuïtie en overgave, over aarde en vuur over samen en verbinding.  We doen dit in een kleine groep, op een gelijkwaardige en omarmende manier. De uitgangspunten en principes van Changespirators zijn uiteraard de basis van ons proces. 

Wat is het proces en de inhoud van Female Touch ? In de eerste plaats gaan vrouwen in een proces. Het 'vrouw zijn' zit al in ons; het is onze ware natuur. Echter onze aangeleerde overlevings patronen die we doen leiden ons af van wie we eigenlijk zijn. Zodra we zien dat deze patronen oneigenlijk zijn en gelaten kunnen worden, begint een prachtig oefenproces. Dit alles gebeurt in een omarmende sfeer zonder oordeel. In de tweede plaats worden de deelneemsters de principes van Vernieuwend/Changespirators gegeven vanuit een vrouwelijke insteek en achtergrond teneinde changespirerende gesprekken met andere vrouwen te kunnen houden. Je leert door te doen !

Dit proces doorgaan in een groep met alleen vrouwen maakt het gemakkelijker om het over specifieke vrouwelijke ervaringen te hebben en te voelen. Als vrouwen in vrijheid bij elkaar zijn worden ze Vrouw! 

Het proces wordt verder versterkt door het programma te structureren aan de hand van een aantal onderwerpen en ervaringen die het thema bevestigen en uitbouwen.  

  • De ideale vrouw – WIE JE BENT vs huidige situatie 
  • Werk – de Bullshit detector en female touch is broodnodig: Hoe blijf je Jezelf
  • Het vrouwenlichaam laat je de energie stromen? Inclusief v- steaming een oeroud ritueel voor vrouwen
  • Relaties en seks de naakte waarheid welke facetten mogen en welke niet
  • Hoe zitten die mannen nu toch in elkaar  (met gast docent Frans Bakker
  • Het ontdekken van je intuïtieve-gevoelsmatige mogelijkheden (vrouwen zijn ‘zieners’)
  • Zingeving:  wat voor zin ga je je oerkracht geven

Locatie
Tot 10 deelnemers zal het bij Lonnie thuis te Renkum worden gegeven. Bij een grotere groep zullen we uitwijken naar een centraal gelegen locatie in Nederland.

Data en tijden

Er zijn data onder voorbehoud bekend.

De eerste bijeenkomst van Female Touch,  staat op 22 september 2019 gepland en alle bijeenkomsten zullen in principe plaatsvinden op de zondagen. De voorlopige data (onder voorbehoud) voor de lesdagen zijn:


22-09-2019
13-10-2019
27-10-2019
08-12-2019
12- 01-2020
01-02-2020
08-03-2020
28-03 & 29-03 2020 weekend retraite

We beginnen elke lesdag om 10.00 uur en eindigen rond 17.00 uur.

De weekendretraite begint op zaterdag waar je vanaf 10 uur van harte welkom bent. Het programma start om 10.30 uur. We eindigen op zondag om 17.00 uur.

Investering
De lunch, koffie en thee zijn inbegrepen in de prijs. Het retraiteweekend is ook inbegrepen en is inclusief 1 overnachting, op basis van een 2-persoonskamer, gebruik van linnengoed, handdoeken en alle maaltijden. Het traject van 7 lesdagen en 1 weekendretraite kost €1250 p.p. 

Inschrijven
Deze opleiding is zowel geschikt voor vrouwen die al een keer met Vernieuwend/ Changespirators hebben kennis gemaakt bijvoorbeeld in de basis ont-dek Jezelf of in individuele gesprekken. Echter Female Touch staat nu ook open voor vrouwen die gewoon weten dat het tijd is om echt helemaal hun vrouwelijke zelf te zijn en nog niet een programma of gesprek heeft gehad. Wil je meedoen of meer informatie?  klik dan hier om je aan te melden.

Door wie 

Changespirators
Lonnie Bakker- van der Schilden. Als vrouw werkend in een mannenwereld,11 jaar bezig met Vernieuwend/Changespirators en echtgenote van Vernieuwend/Changespirator grondlegger Frans Bakker leek het mij een logische stap om Female Touch te gaan aanbieden. Ik wil samen met mijn co-changespirators waaronder gastspreker Frans Bakker je inspireren jouw Hele Vrouwelijke Zelf te zijn en te doen ! Doe je mee?

Yvonne Ruiter. Inspirator achter de V-Steam die zij in Bali heeft ont-dekt, eigenaaresse van Bed & Breakfast de Shire en onderneemster in hart en nieren. Yvonne is al geruime tijd een Changespirator.