Basisprogramma Female Touch

Weet je nog

  • Weet je nog, dat gevoel dat je hart overstroomde, al je zintuigen overladen leken met energie en alles wat je deed vanzelf leek te gaan?
  • Stel je eens voor dat je elke dag voelt dat je leeft; dat je met anderen in verbinding kan bijdragen aan iets wat er daadwerkelijk toe doet en je gebruik kan en moet maken van al je kwaliteiten en je je constant verder ontwikkelt……
  • Stel je eens voor dat dit jouw manier van leven is en je dit ook nog eens kan overbrengen aan anderen!

Een utopie? Nee dat is wat je leert in Vernieuwend/ Ont-dek jezelf!  Lastig om dit in de praktijk te blijven doen? Zeker ! En voor vrouwen is dat helemaal het geval want we leven in een masculiene maatschappij waar het vooral gaat om hoe slim je bent, hoe goed je als individu het doet en kortetermijnwinst. Feminiene kwaliteiten als samen, intuïtie, gevoel en verbondenheid staan daar haaks op. En toch is dit waar het om gaat.

Je ziet het in de wereld om je heen. Wanneer gaat het gros van de mensen anders denken over het vluchtelingen probleem ? Wanneer een foto van eenzame ondervoede kinderen je gevoel aanraakt.......!

Wanneer ga je je o.a. niet meer lekker op je werk voelen? Als je het idee hebt niet meer gezien te worden voor wie jij bent; je merkt dat het elke keer weer alleen om de aandeelhouder zijn bankrekening gaat en niet om de mensen. Dat je mannelijke baas/collega er met de promotie van door gaat terwijl jij je ongans werkt, helpt daarin ook niet.

Wanneer gaat een huwelijk wringen? Als je niet meer die verbondenheid op alle niveaus voelt.

Je ziet jezelf geheel alleen de kinderen opvoeden, het huishouden runnen, de sociale kalender op peil houden en als je dan doodmoe de sponde op wil zoeken wordt er ook nog eens aan je gevraagd een sexy vamp in bed te zijn (graag wel met de juiste maten, uitstraling en pit).

Je weet dat je Jezelf (nog) niet helemaal bent maar hoe doe je dat nu ook alweer….

Wanneer ga je veranderen 
Als je het spuug en spuug zat bent om de pijn te voelen van wat je nu doet en je weet hoe het anders kan. Vrouwen zijn het gelukkig al langer zat, ook te zien aan de stroom van vrouwen die zich willen ont- wikkelen, en dat is exact de bedoeling. Vrouwen zijn de motor van verandering ! En dan heb ik het over Vrouwen met een hoofdletter !

Daarom een programma gericht op de vrouw en enkel en alleen voor vrouwen. In negen bijeenkomsten weer voelen Wie jij bent als Vrouw en wat Jij dan te bieden hebt.

Als vrouw werkend in een mannenwereld, 9 jaar bezig met Vernieuwend/Changespirators en echtgenote van Vernieuwend/Changespirator grondlegger Frans Bakker leek het mij een logische stap om Female Touch te gaan aanbieden. Ik wil samen met co-trainer Femke van Rijsbergen en mijn gastdocent Frans Bakker je inspireren jouw Hele Vrouwelijke Zelf te zijn en te doen ! Doe je mee?

Wat is het proces en de inhoud van Female Touch 
In de eerste plaats gaan vrouwen in een proces. Het 'vrouw zijn' zit al in de deelnemers; het is hun ware natuur, ze kennen vaak hun patronen al en weten wie Ze eigenlijk Zijn. Echter, na de eerste stap wil je blijven lopen en dat is niet gemakkelijk. De masculiene kwaliteiten die je leven zijn gaan controleren zijn aangeleerde patronen die, als ze gezien worden als oneigenlijk, losgelaten kunnen worden. Dit alles gebeurt in een omarmende atmosfeer zonder oordeel. In diezelfde omarmende atmosfeer van vrouwen onderling komt wat het is om vrouw te zijn heel nadrukkelijk naar voren.

In de tweede plaats worden de deelneemsters de principes van Vernieuwend/Changespirators gegeven vanuit een vrouwelijke insteek en achtergrond teneinde changespirerende gesprekken met andere vrouwen te kunnen houden.

Dit proces doorgaan in een groep met alleen vrouwen maakt het gemakkelijker om het over specifieke vrouwelijke ervaringen te hebben en te voelen. Als vrouwen in vrijheid bij elkaar zijn worden ze Vrouw! Dit is al zo 'oud als de weg naar Rome' en zie je bij veel traditionele culturen. Wij kennen dit voorbeeld in onze cultuur nauwelijks meer.

Het proces wordt verder versterkt door het programma te structureren aan de hand van een aantal onderwerpen die het thema bevestigen en uitbouwen.  

  • De ideale vrouw – WIE JE BENT vs huidige situatie en je Zingeving wat voor zin ga je je oerkracht geven
  • Werk – de Bullshit detector en female touch is broodnodig: Hoe blijf je Jezelf
  • Super model- het vrouwenlichaam Lichaam, beeld / zelfbeeld / Kleding en oerkracht 
  • Relaties en seks de naakte waarheid welke facetten mogen en welke niet…(met gast docent Frans Bakker)….
  • Omarmen en richting geven: opvoeden een hele kunst  Wat is opvoeden en hoe doe je dit op een Vernieuwende Vrouwelijke manier 
  • Het ontdekken van je intuïtieve-gevoelsmatige mogelijkheden (vrouwen zijn ‘zieners’)

Huiswerk aan de hand van casus/stelling besprekingen. Actuele thema’s waarin de aspecten/onderwerpen zoals hierboven beschreven naar voren komen.

Locatie
Tot 9 deelnemers zal het bij Frans en Lonnie thuis te Renkum worden gegeven. Bij een groteren groep zullen we uitwijken naar een centraal gelegen locatie in Nederland.

Data en tijden

Er zijn data onder voorbehoud bekend.

De eerste bijeenkomst van Female Touch,  staat op 16 september 2018 gepland en alle bijeenkomsten zullen in principe plaatsvinden op de zondagen. De voorlopige data (onder voorbehoud) voor de lesdagen zijn:

16-09-2018 
30-09-2018
16-12-2018
13-01-2019
27-01-2019
10-02-2019
24-02-2019
14-04-2019


We beginnen elke lesdag om 10.00 uur en eindigen rond 17.00 uur.

De weekendretraite vindt plaats op zaterdag 29 September en zondag 30 September 2018. Zaterdag ben je vanaf 10 uur van harte welkom en het programma start om 10.30 uur. We eindigen op zondag om 17.00 uur.

Kosten
De lunch, koffie en thee zijn inbegrepen in de prijs. Het retraiteweekend is ook inbegrepen en is inclusief 1 overnachting, op basis van een 2-persoonskamer, gebruik van linnengoed, handdoeken en alle maaltijden. Het traject van 7 lesdagen en 1 weekendretraite kost €1250 p.p. 

Inschrijven
Deze opleiding is zowel geschikt voor vrouwen die al een keer met Vernieuwend hebben kennis gemaakt bijvoorbeeld in de basis ont-dek Jezelf. Echter Female Touch staat nu ook open voor vrouwen die gewoon weten dat het tijd is om echt helemaal hun vrouwelijke zelf te zijn en nog niet een programma van Vernieuwend hebben gevolgd. Wil je meedoen, klik dan hier om je aan te melden.

NIEUW
Indien je niet een programma van Vernieuwend hebt gevolgd kan een intake nodig zijn. Voor een intake kan je een mailtje te sturen naar Lonnie en Femke door hier.