Vernieuwend Coachen - een integrale leefstijl georiënteerde benadering in de geneeskunst

Vernieuwend Coachen: een integrale leefstijl georiënteerde benadering in de geneeskunst
De benadering van geneeskunst waarin er altijd sprake is van een dynamisch evenwicht tussen ratio en gevoel/ feminien en masculien en waarin een intrinsieke duurzame verandering in iemands leven geheel mogelijk is.

Belangrijk: het is geen 'cursus' oude stijl maar een ervaringsproces
Al verschillende keren hebben we het genoegen gehad een VC proces voor collega hulpverleners (o.a. artsen, vitaliteitscoaches, fysiotherapeuten, integratie therapeuten,etc) te mogen begeleiden. Uit ervaring weten we inmiddels dat niet iedereen al toe is aan een vernieuwende stap. Dus een belangrijke voorwaarde is dat je bij je zelf te rade gaat waar je zelf 'staat' in je leven en wat je zelf echt zou willen doen. Zoals ze zeggen; 'you have to learn to walk your talk'. 

Bij het VC proces hoort dat we een andere manier van omgaan met onze medemens leren inclusief een andere gespreksvoering. Je eigen voorbeeld is daarbij essentieel.
In het kort leer en ervaar je

  • Hoe je je medemens 'intrinsiek' gemotiveerd krijgt om zijn/haar leven te veranderen.
  • Hoe de verandering in z'n werk gaat op alle levensterreinen en integraal. Bij dit alles zien    we een mens als een integraal geheel van lichaam, emoties, ratio en geest, altijd en onverbrekelijk verbonden met de wereld.
  • Een benadering dat ons uit het rationeel, individualistisch, materialistisch, reductionistisch, paradigma brengt naar (en in) het paradigma van verbinding, dynamisch evenwicht tussen ratio en gevoel, masculien en feminien, 'binnen' en 'buiten', samen (hang), 'respons-ability, etc.
  • Dat jijzelf je voornaamste 'instrument' bent in een helend proces.

We werken met kleine groepen van maximaal 10 personen om de diepgang en persoonlijke vraagstukken optimaal te kunnen faciliteren

Duur en frequentie van het proces 
Elk proces heeft natuurlijk tijd nodig. We houden dit zo kort mogelijk omdat ingebouwd is dat het proces altijd doorgaat. Je leert ook al doende.

Ons voorstel is 12 keer bij elkaar te komen waarbij we proberen zodra dit kan ook 2x fysiek in te plannen. De online sessies van ongeveer 2,5 uur of 5uur zullen zowel door de week in de avond als in het weekend plaatsvinden. De 3 keer een halve dag online is uiteraard met pauzes en lunchbreak, om goed te starten, tussentijds te evalueren en te eindigen. 

Daar we zeker online zullen starten is de startdatum zaterdag 18 juli. Omdat we werken met een kleine groep van max 10 mensen zullen we samen bekijken of we de bijeenkomsten in een summercourse (versneld) willen laten gaan of toch over de zomer heel willen tillen. 

Investering en planning
De investering houden we zo laag mogelijk maar ook hier is een uitwisseling van energie belangrijk, vanwege het online karakter en de kleine groep vragen we een investering van €995 excl btw. (mocht je als particulier mee willen doen dan is dit bedrag inclusief)

Wie begeleiden het proces
Het proces is sterk interactief en wordt begeleid door Frans en Lonnie.
Frans was vroeger huisarts heeft meer dan 40 jaar expertise op het brede terrein van Leefstijl en is co-founder van Changespirators. Lonnie is 10 jaar bezig met vernieuwend coaching en heeft ruime ervaring in het begeleiden van internationale groepen off en online. Zij is de ook co-founder van Changespirators.

Resoneer je helemaal mee met deze prachtige benadering?
Geef je dan op door een e-mailtje te sturen naar Lonnie@changespirators.com 

Heb je vragen ?
We organiseren een info-sessie begin juli waar je geheel vrijblijvend aan mee kan doen.
Tevens kan je een mailtje sturen naar Lonnie@changespirators.com

info sessies/ vragen uurtje :
Vrijdag 3 juli  19.00 -  20.00 opgeven via 

 https://us02web.zoom.us/meeting/register/tZcscumtqT0qHdM3keJ2UqS3bUbmGDce74H4