Bali retraite

Ontdek je 'Vision' 

Waarom noemen we deze retraites 'ontdek je Vision' en waarom zijn ze het meest succesvolle dat we tot nu toe gedaan hebben? Dat laatste komt omdat je 'Vision' of wat de bedoeling van je leven eigenlijk is al leeft in de diepte van je persoon. Als je met een groep mensen alle belemmeringen loslaat op een fijne plek waar je geheel kunt ontspannen en voelen heb je een heel grote kans dat die Vision naar boven komt.

In de oudheid (en ook nu nog hier en daar) werd je als jonge man door je gemeenschap de natuur ingestuurd op een 'Vision Quest' of 'Walk About'. Mensen wisten: in de natuur ontspan je en verbind je en wordt dit Visioen je vanzelf gegeven. Als dit gebeurd was ging je terug naar je gemeenschap en vertelde je hen wat je 'Vision' was. Je kreeg dan vaak een naam die daarbij hoorde en iedereen had er weet van. Ter ere van jou werd dan een groot initiatie feest gegeven! In deze wereld kwam gegarandeerd geen burn-out en andere stress gerelateerde ziekte voor.

In de huidige samenleving staat de 'bedoeling' van ons leven, van velen van ons, meestal vooraf vast. In onze planmatige en rationele wereld, is de 'bedoeling' vaak het leren van een vak, vaardigheden en kennis. Jarenlang. We hebben geen feeling meer voor wat de diepere 'bedoeling' van ons leven is of waar we voor 'voorbestemd' zijn. We volgen vaak gewoon het pad dat voor ons is uitgestippeld.

Wij, Lonnie en ik, willen de 'Vision Quest' in ere herstellen door jullie deze retraites aan bieden: 'Ont-dek je Vision'.

De vorm van een retraite
Een retraite (het woord zegt het al) betekent dat we ons zelf permissie geven even alles naast ons neer te leggen om ons contact met het leven en wat zich wil uiten toe te laten. Weg van de 'rompslomp', sleur en gewoonten van alle dag dus. Retraite doe je ook op een plek die dit proces van ont-dekken versterkt. Zoals al gezegd is de natuur daarvoor zeer geëigend en ook een plek die energetisch krachtig is.

Lonnie en ik zijn al vaak naar Bali geweest en dat is zo’n plek. Bali heet niet voor niets het eiland van de Goden. Mensen leven daar nog steeds dicht bij de natuur met al haar krachten en invloeden en de Goden zelf. Er zijn duizenden tempels waar dit contact dagelijks gelegd wordt. Ook de Balinese samenleving is geheel anders dan de onze. De mensen zijn er veel meer met elkaar verbonden en dus minder op het individu gericht.

Hoe ziet de retraite 'Ont-dek je Vision' eruit?
Aan een retraite zijn altijd een aantal principes verbonden. De bedoeling van een retraite is gewoonten die je normaal doet en die je niet echt dienen los te laten. Dit onderdeel heet 'zuivering' en is nodig om ruimte en lucht te verschaffen voor jouw ‘Vision’ die zich wil manifesteren. Het leven tijdens een retraite moet dus heel simpel zijn en veel tijd geven voor meditatie, contemplatie en contact met de natuur met al zijn krachten (inclusief het regenwoud en dolfijnen).

Naast de wandelingen in de natuur bouwen we ruimte in voor 3x een massage tijdens de retraite. Uiteraard nuttigen we ook gezond en Balinees / Indisch voedsel met de keuze tussen vegetarisch, vis of (voor wie het wil) vlees. Alle maaltijden worden lokaal gemaakt en gebruikt in ons eigen restaurant.

Tenslotte, in je individuele ont-dekking zal je ook ervaren dat het samen met elkaar op deze manier bezig zijn een fijne boost geeft. Daarom is er elke dag een groepsgesprek en word je gevraagd een (simpel) dagboek bij te houden.

Voor wie?

Deze retraite is open voor een ieder die zichzelf een kans wil geven totaal tot rust te komen en er achter wil komen wat zijn/haar Vision / bedoeling voor het leven is. Hierboven is al gesuggereerd dat de retraite samen met je partner doen ook als deze geen programma bij Changespirators heeft gedaan zeer goed mogelijk is. De maximale grootte van de deelnemers groep is 10. Het beleid: 'wie het eerst komt.....'

Door wie?

Frans Bakker en Lonnie van der Schilden-Bakker

De investering
Je investering voor deze retraite is €1535 p.p. Dit is inclusief overnachtingen, alle maaltijden incl. koffie en thee (exclusief andere drankjes), de geboden excursies (incl. Balinese dans, snorkelen, dolfijnen), alle lokale vervoer (dus niet het vliegticket) en 3 massages van 50 minuten tijdens de retraite. Dat is nog geen €140 per dag!  

De kamer deel je met iemand die ook meedoet aan de retraite.  Als je de kamer deelt met je partner dan deel je samen een tweepersoonsbed. Als dit laatste niet het geval is wordt er een extra bed in de kamer geplaatst. Op aanvraag kan er ook een bungalow gedeeld worden met 3 personen danwel een bungalow voor jezelf. De prijzen zullen dan navenant aangepast worden.

Meer informatie? mail Lonnie@changespirators.com of bel Frans: 06 - 1253 0970
Houd ook deze website en facebook pagina in de gaten want er worden regelmatig informatie avonden georganiseerd.

Tot slot

Wij hebben ongelofelijk veel zin om deze ont-dekkingstocht met jullie aan te gaan. De wereld heeft, net als wij en jij, behoefte aan mensen die vanuit hun hart leven.

Dus aarzel niet langer, het is aan jou om dit leven vol te leven en we gunnen je het van harte!

Wanneer: 

In 2020 is er 1 ont-dek je vision retraite gepland

In het voorjaar van 2020

12 maart t/m 22 maart 12 maart starten we in Ubud (dus wees uiterlijk 11 maart in Ubud) tot 22 maart (vertrek uit Bali - reserveer een avond vlucht). LET OP: Deze retraite is VOL

Praktische tips

- check dat je paspoort nog 6 maanden geldig is als je terug komt in Nederland
- check of je vaccinaties nodig hebt
- check of je een reis en annulerings verzekering hebt met wereld dekking (wij zijn geen reisorganisatie)
- wees uiterlijk 1 dag voor de start in Ubud om uitgerust te beginnen
- Pak in ieder geval een witte blouse of t-shirt in je koffer omdat we tempels gaan bezoeken
- neem zonnebrand / aftersun en anti mug substantie mee 
- zorg voor een badlaken en goede schoenen

- weet dat je op een retraite gaat en niet een normale vakantie, gun jezelf pure aandacht voor Jou

Op dag 1 begint de retraite in Ubud. Dat betekent dat je op z’n laatst een dag ervoor moet vertrekken van Schiphol (het is een lange vlucht). We hebben besloten de vlucht aan jullie zelf over te laten. Je kunt bv. ook al eerder gaan. Als je maar op de start dag in de ochtend in het hotel in Ubud arriveert. 

Bij je aankomst op de luchthaven van Denpasar in Bali laat je je dus eerst vervoeren naar Ubud een heel bekend kunstenaarsdorp op een dik uur van het vliegveld gelegen. Ubud ligt te midden van rijstveld terrassen en we logeren meestal in hotel Bunga permai (bungapermaibali.com).  We rusten eerst een avond en nacht uit van het reizen en maken kennis met elkaar. De volgende dag  gaan we (indien mogeijk) naar de heilige tempel Tirta Empul die meer dan elf honderd jaar oud is en waar we ons onderdompelen in de heilige bronnen en daarna laten zegenen door de aanwezige priesters. Dit is zuivering pur sang. Vele lokale bewoners zijn ons voor gegaan. Dezelfde dag rijden we door naar het noorden alwaar we later in de middag aankomen. Om de ervaring in de tempel compleet te laten zijn raden wij aan om je badkleding mee te nemen in je handbagage op dag 1. Wij zorgen voor een sarong en handdoeken.

Wil je langer dan de retraite tijd op Bali blijven
Een langer verblijf kan natuurlijk en is, ook vanwege de lange reis, best een goed idee. Bali heeft prachtige plekken en verder exploreren is absoluut de moeite waard! Er zijn ook nog andere eilanden in de buurt (o.a. Java, Lombok, Gili eilanden etc.). Als je daar meer info of ideeën voor wilt staan we tot je beschikking. Het organiseren van dit alles laten we verder aan jou over.