zonsondergang Bali

Retraites: wat en hoe
Er worden op allerlei manieren retraites georganiseerd maar wij baseren ons op het oer gegeven dat ons leven van nature bedoeld is om tot bloei te komen. Dat is niet iets waarvoor we hard moeten werken maar meer iets dat al gegeven is en kan worden toegelaten.
We weten ook hoezeer we met z'n allen ons leven laten leiden door het motto van 'doe maar normaal' en het idee dat het leven in de eerste plaats een kwestie is van 'overleven' en de zaak onder controle houden. Door nu op deze reis de controle los te laten door nieuwe ervaringen op te doen, komt het leven naar boven...

Ervaar de magie
Op het eiland Bali heerst een andere cultuur dan de onze. Het wordt niet voor niets het eiland van de Goden genoemd. De samenleving is veel meer dan de onze gebaseerd op  'samen' en verbinding met elkaar en de natuur. In deze 'energie' en de oase waar we onze retraite doen, is het makkelijker gebleken oude hindernissen, patronen en taboes los te laten, simpel weg omdat ze gezien kunnen worden in een ander licht. We kunnen ze zien als obstructies die ons leven eigenlijk alleen maar belemmeren. Er komt dus vol op ruimte en tijd voor wie je bent en dat heeft een geweldige impact op je !

Laat de stress en spanning van het moderne leven achter je en geniet van de prachtige natuur

Wat houdt het in ?
Het programma wordt in de eerste plaats gekenmerkt door rust. Ons adagium is 'niets moet'. Ons systeem mag eerst maar eens tot rust komen en dan komt het vervolgens vanzelf in beweging. Rust betekent ook een eenvoudige vorm van (geleide) meditatie. Veel zwemmen in ons eigen zwembad, wandelen in de natuur en dit alles in de oase van rust in ons bungalowparkje met slechts 6 bungalows vlakbij de rijstvelden en het strand. We maken ook excursies naar tempels, wonen daar ceremonies bij en maken kennis met de Balinese dansen. Dan gaan we natuurlijk ook snorkelen en dolfijnen spotten met lokale vissersbootjes. 

Verder praten we als groep en doen we bepaalde oefeningen, meestal zo'n twee keer per dag. Je zal zien dat dit heel natuurlijk gaat en ook niet beangstigend is, ont-spannend en ont-moetend. Het proces doet zichzelf, is geen therapie en dat is de kracht van deze retraite! 

Welke retraites bieden we aan?
Alle retraites duren 11 dagen en je bent dus minimaal 12 dagen in Bali

De retraite als ideale opstap om anderen te inspireren zichzelf te ont-dekken
Naast het feit dat retraites bijzonder geschikt zijn voor een kickstart naar wie jij bent, is het ook een ideale opstart om een ont-wikkel traject bij ons te volgen. Immers als je eenmaal geroken hebt aan de vrijheid gun je dat jezelf en iedereen om je heen. Onze programma's leren je de principes en de verdieping die je zowel zelf als bij anderen kan toepassen

Zie ons Youtube kanaal voor een BALI SFEER IMPRESSIE

LET OP: Ivm Covid-19 zullen de retraites alleen doorgang vinden indien deze veilig en verantwoord zijn conform de officiele richtlijnen van Nederland en Bali.