Inspirerende Gezondheid, Zuivering, Leefstijl en Lang Leven retraite in de ‘Blue Zone’ van Costa Rica

Inspirerende Gezondheid, Zuivering, Leefstijl en Lang Leven retraite in de ‘Blue Zone’ van Costa Rica

Wat is een Blue Zone
'Blue Zones' zijn die gebieden op aarde waar er opvallend veel mensen heel oud zijn (vaak boven de 100 jaar) en in goede gezondheid verkeren. Nicoya is één van de vijf en de grootste. Er is veel onderzoek gedaan naar de redenen voor dit alles en laten dat nu precies de elementen zijn die je kunt terug vinden in onze Leefstijl piramide: een uitgesproken zingeving en 'bedoeling' van het leven, een rijk en verbindend sociaal leven inclusief intieme relaties, bijna geen stress (wat te maken heeft met het voorgaande), veel natuurlijke lichaamsbeweging in de natuur en heel gezond eten. 

Waarom een retraite in Costa Rica? 
Costa Rica heeft een hele andere energie dan Bali en is veel bezig met leven in het teken van Pura Vida (puur leven). Dus daar waar Bali je heel erg uitnodigt te voelen wie Jij bent, is Costa Rica nog meer inspirerend in hoe je dat kan doen. Helemaal in de Blue Zone want dat IS daar Puur Leven. Wij dachten dus meteen: wow, als we hier eens een retraite organiseren die mensen helpt hun eigen 'blue zone' in hun leven te creëren "een 'chance in a lifetime'. 

mr Blue Zone....
En ....toeval bestaat niet! Jaren heeft Frans met een groep mensen in Californië met leefstijl en gezondheid geëxperimenteerd en, niet onbelangrijk, hij leeft nu zelf ook al jaren op die manier. Je zou kunnen zeggen dat Frans eigenlijk 'mister blue zone' is. Dus het voelde helemaal kloppend! 

Het Blue Zone programma: wat kan je van de retraite verwachten?
We nemen je mee naar Samara een stadje aan de kust van Nicoya (de Blue Zone) in Costa Rica. Van daar uit zal er een speciaal Blue Zone programma aangeboden worden dat een mix is van uitstapjes en dagen op het resort, alle speciaal gefocust op inspirerende ervaringen voor jou in de Blue Zone, zodat je eenmaal in Nederland je eigen Blue Zone kan creëren. Wat kan je zoal aan uitstapjes verwachten ?

We bezoeken bewoners in de Blue Zone om mee te maken zoals zij leven, zodat we dit ook kunnen her-inneren. We organiseren uitstapjes naar prachtige natuurgebieden met de ongelooflijke fauna en flora waar Costa Rico zo bekend om is (het equivalent in de natuur van de Balinese Tempels), we zullen wandelen in de natuur, dolfijnen, maar ook papegaaien en andere vogels spotten, snorkelen, zwemmen en ook gewoon lekker relaxen.  

Dan gaan we uiteraard in op de sporten van de leefstijl piramide (zingeving - relaties & seksualiteit - dagelijkse bezigheden - beweging - voeding) in de dagelijkse gesprekjes met de groep. Last but not least, starten we de dag met een geleide meditatie (deditatie), zorgen we voor gezond en overwegend vegetarisch eten met 'intermittent fasting', en voor een kookles waarin we leren over de plaatselijke gezonde voeding. Bijna gegarandeerd (hangt uiteraard af van je eigen instelling) dat je je na dit alles niet alleen beter en gezonder voelt, maar ook dat je de tools hebt om dit thuis voort te zetten.

Waar vindt de retraite plaats?
We hebben een kleinschalige B&B gevonden in Samara (op het schiereiland Nicoya) met exact 5 kamers aan de rand van de Blue Zone en dicht bij het strand. Samara wordt ook het vertrekpunt voor alle tripjes.

Wanneer en de investering
De Blue- Zone Retraite zal bij voldoende aanmeldingen en als dit ivm Covid-19 veilig en verantwoord is conform de richtlijnen van Nederland en Costa Rica, plaatsvinden van 1 september- 11 september 2020. 

De kosten van de retraite zijn anders dan in Bali want Costa Rica is simpelweg duurder als land. Daar dit de eerste keer is dat we het organiseren willen we het aanbieden voor een speciaal tarief van €1725 p.p en dat is inclusief vervoer, tripjes, eten en logies. De vlucht is niet inbegrepen. De reis naar Jan José, de hoofdstad van Costa Rica, duurt (ongeveer) 13 uur en kost tussen de €500 en €750 p.p. afhankelijk van de maatschappij en het aantal uren dat je onderweg wil zijn.

Aanmelden / Inschrijven
Reserveer snel je plekje want met maar 8 plekken is het snel vol!
Stuur een mailtje naar lonnie@changespirators.com.

Ik stuur je dan graag de details voor je definitieve aanmelding door !