Changespirators in de praktijk

Verandering komt niet alleen door inzicht en intentie. Je verandert pas als je iets anders doet! Daarom gaan we beginnen met: Changespirators in de paktijk.
Een groepje gelijkgestemden die de basis achter de rug hebben gaan zich verder ont-wikkelen in hun ont-dekte kwaliteiten en dromen.

Dit doen ze door zich samen in te zetten voor een bepaald project dat voortkomt uit een “droom/ wens” van de deelnemers. In dit proces van ont-dekken en verdiepen leer je hoe je change kunnen inspireren bij anderen en jezelf. 

In November 2017 zijn onderstaande initiatieven van start gegaan

Changespirators vitaliteitsproject

Het idee is dat we samen in 'Changespirators in de praktijk' gaan onderzoeken hoe op een changespirerende manier een dergelijk project er uit zou kunnen zien in al zijn facetten (Virtueel? Doelgroep? Energie?Centrum? etc.) en wat er voor nodig is om dit te doen.
Bijvoorbeeld stel dat het vitaliteitsproject uiteindelijk zal leiden tot een centrum dan zal dit centrum wezenlijk anders zijn dan vigerende centra.
Voorop staat het changespirerende proces: We faciliteren de bezoekers om door een proces te gaan waarin ze zichzelf opnieuw vinden, zodat het hervonden Zelf zich gaat manifesteren in alle aspecten van het leven. Want wij weten dat als je dat laatste niet doet je alles weer vergeet. Het raakt dan ondergesneeuwd door oude gewoonten (patronen). Bijvoorbeeld voor iemand die zichzelf te zwaar vindt gaan we integraal te werk. Het is immers niet alleen het voedingspatroon dat moet veranderen, maar ook de manier waarop iemand beweegt, werkt, met relaties omgaat en tegen het leven aankijkt. Dit is dan een ‘integrale’ benadering die, als zodanig, in onze wereld nog niet bestaat! Zou het niet fantastisch zijn als onze medemensen in zo’n centrum terecht zouden kunnen. Als wij het niet samendoen, wie dan wel?
Het is, tot slot, goed om te beseffen dat ‘integraal’ dus niet hetzelfde is als een aantal disciplines in een gebouw neerzetten en dan samenwerken. Integraal betekent voor ons een mensbeeld gebaseerd op inherente vrijheid van jezelf zijn.
Om dit proces te kunnen faciliteren moeten we ons zelf buitengewoon goed kennen en het proces waarin we bij Vernieuwend of Ontdek je zelf begonnen zijn verder uit diepen. Dit doen we al doende……het project zelf gaat genoeg uitdagingen opleveren en daarmee komen vanzelf onze overlevingspatronen. Samen gaan we door de verdiepingsslag heen; zoals gezegd: ‘al doende’. 

Changespirators voor kinderen en opvoeders

Het tweede project waarmee we aan de slag zijn gegaan, is een changespirerende manier om kinderen zich te laten ont-wikkelen. Hand in hand daarmee gaat de ‘opvoeding’ van de ouders in kwestie. Voor dit project geldt hetzelfde als we hierboven bij het vitaliteitsproject naar voren hebben gebracht. We gaan zelf leren hoe met kinderen om te gaan en wat de principes van opvoeden en ont-wikkeling, vanuit een changespirerend aspect, zijn. Hoe een dergelijk programma eruit zou kunnen zien in al zijn facetten en wat er voor nodig is om dit te doen wordt als vanzelf ont-dekt!  Al werkend aan het project komen we ook weer onszelf tegen en gaan we de diepte van ons eigen proces in. Ook bij dit project is het moeilijk om van tevoren te zeggen hoe het er precies uit gaat zien. Het ontvouwd zich al doende en is niet simpelweg een verbetering van wat al bestaat.

 

Data en tijden

Changespirators 2017/ 2018 is van start gegaan op November 2017. De definitieve data van de lesdagen zijn: 18-11-17, 20-01-18, 24-02-18, 19-05-18, 16-06-18. De afsluitende dag vindt plaats op zaterdag 7 juli 2018. 
Naast deze lesdagen zullen de projectgroepen tussendoor bijelkaar komen en/of op een andere manier contact hebben.

De retraiteweekenden vinden op 16 en 17 december 2017 en 21 en 22 april 2018 in Lunteren.

 

Gaat het kriebelen om echt iets te doen wat er toe doet ?
Samen met anderen iets wezenlijks neer zetten? 
Je eigen proces verdiepen? Schrijf je om op de hoogte te blijven van Changespirators in de praktijk 2018/ 2019 ! 

We zijn natuurlijk nog in volle gang met Changespirators in de praktijk 2017/ 2018 en het proces en de huidige projecten zijn werkelijk mooier dan we durfden te hopen. Je gaat hier meer over horen uiteraard ! Maar stel je weet nu al dat je wil meedoen met het nieuwe seizoen dan kan je je hier inschrijven om op de hoogte te worden gehouden van de details en extra voorlichting

Aanmelden voor meer informatie over Changespirators in de praktijk kan door hier te klikken. Je stuurt dan een mail naar info@changespirators.com met als onderwerp 'Ja hou mij op de hoogte over Changespirators in de praktijk 2018/2019 '.

Alvast enkele handige zaken om te weten

Duur van deze verdieping

Changespirators in de praktijk is een traject van 9 maanden. Een mooie periode om het proces te verdiepen, te oefenen en met een projectgroepje van 6 à 10 mensen iets praktisch neer te zetten. Het traject begint met een startdag waarop we met de deelnemers van alle projecten samen starten. We zullen ongeveer elke 6 weken bijelkaar komen op een locatie. Daarbij zal iedere projectgroep begeleid worden door de assistenten en Frans en Lonnie. Na 3 en 6 maanden is er een weekendretraite met alle projectdeelnemers bijelkaar. Het traject zullen we op gepaste wijze afsluiten op de laatste dag.

Locaties

Afhankelijk van het aantal deelnemers zal de cursus plaatsvinden in Renkum of Driebergen. En in het traject zijn ook 2 retraiteweekenden opgenomen. De locatie voor beide retraites is congrescentrum De werelt te Lunteren. Een locatie centraal gelegen in het land, vrij parkeren en je zit gelijk in de bossen. 

Je investering

De lunch, koffie en thee zijn inbegrepen in de prijs. De 2 retraiteweekenden zijn ook inbegrepen en zijn inclusief 1 overnachting, op basis van een 2-persoonskamer, gebruik van linnengoed, handdoeken en alle maaltijden. Het traject van 7 lesdagen en 2 weekendretraites kost €1250 p.p.*