Let op: Nog maar ruimte voor 1 koppel !

In de online Female Touch groepen zijn vrouwen met elkaar door een proces gegaan om helemaal te gaan voor wie zij zijn. In deze Female Touch groepen heeft Frans een gastoptreden gehad om met name vragen te beantwoorden over hoe mannen tegen bepaalde aspecten van het leven aankijken. Dat was best een openbaring. Het lijkt er inderdaad vaak op dat we van een andere planeet komen. In de Leefstijl groepen kwam ook naar voren dat de trede relaties een verdieping vraagt.

Waar gaat het  leven nu werkelijk om? Wat heeft al het individuele presteren ons opgeleverd? Hoe zit het in onze relatie, we houden van elkaar, maar nemen we ook de tijd voor diepgang? Ont-moeten we onze partner werkelijk? Is ons seksleven een uiting van liefde of meer spanningsontlading (als we het al doen)?

Zo zijn er veel vragen. Je kent ze natuurlijk wel. Je bent er ook al mee bezig. Wat wij willen doen is jullie een programma bieden dat ‘anders’ is.  Wij gaan niet zozeer uit van een probleem dat opgelost moet worden. We gaan ervan uit dat de tijd waarin we leven ons uitnodigt om ons leven te verdiepen en (dus)ook onze relatie.

Een verdieping is een proces, eigenlijk een erg fijn proces want het gaat natuurlijk om jullie liefde. In een kleine groep met gelijkgestemden gaan we samen ont-dekken en verdiepen.


Het proces wordt geleid door Frans en Lonnie
We zullen ons kort voorstellen. We ontmoetten elkaar 12 jaar geleden. Om allerlei redenen lag onze relatie zó niet voor de hand dat het niets anders kon zijn dan lotsbestemming. Wij moesten er achter komen dat de bestemming van ons leven samen er een was van éénwording. Niet alleen maar ‘samen’ maar een éénheid.

Dat ging niet altijd vanzelf want we voelen ons eigen patroon en dat van de ander natuurlijk ook. We hebben ervaren dat het de bedoeling is om elkaars patronen te zien en er dan geen genoegen mee te nemen. Patronen gaan over uit relatie gaan; staan altijd in het kader van zelfverdediging. Ze zijn niet te ‘pruimen’ in een beleefde éénheid want te pijnlijk. Tegelijkertijd zijn ze ook geen reden voor afwijzing, of slachtofferschap of onderlinge strijd. Nee, ze moeten gezien worden en losgelaten. Daarmee wordt liefde onvoorwaardelijk. Willen we hier mee zeggen dat onze relatie gepolijst is ? Nee, het tegendeel is waar. We zien alles van elkaar zonder opsmuk; de dalen en de pieken.

Maar we trekken ons niet terug. De relatie is op die manier heel kwetsbaar, heel ‘echt’. En…avontuurlijk; er is altijd wat onverwachts en nieuws te ontdekken.

Die eenheid is kennelijk ook zichtbaar geworden voor anderen. Op één van onze Bali retraites zei onze Balinese sjamaan Ketut: “ jullie zijn Frannie” . En dat geeft het eigenlijk helemaal in 1 woord weer.

Nou, kijk, dat willen we ook voor jullie. Dat is wat we bij jullie willen inspireren in de volle wetenschap dat het absoluut mogelijk is.

Ons aanbod: de relatie verdieping in 7 keer
Een proces gaat het snelst in een groep van gelijkgestemden. En we weten uit ervaring dat sommige onderwerpen makkelijker met mannen dan wel met vrouwen onder elkaar besproken worden. In het nieuwe corona tijdperk willen we een mix maken van high tech en high touch. Oftewel een combinatie van sessies per zoom (5x 2,5 uur) en een relatie weekend (1,5 dag)

De sessies per zoom beginnen we gezamenlijk en dan splitsen we de groep op in mannen en vrouwen. Daarna komen we weer samen. Tussen de wekelijkse sessies door gaan jullie als stel aan de hand van het werk-dagboek verder met jullie proces. Het is de bedoeling elke dag tijd in te ruimen voor de dialoog met jezelf en je partner. Hierdoor wordt het proces aanmerkelijk versterkt en verdiept.

Een proces laat zich nooit zo sturen
Hieronder staan de globale onderwerpen die we via Zoom aan bod willen laten komen

  • Paradigma’s en relaties
  • Een terugblik op de herkomst van onze overlevingspatronen en hoe we ze doen in onze relatie
  • Welke emoties zijn gekoppeld aan onze patronen? Hoe gaan we met die emoties om?
  • Hoe kunnen we anders omgaan met onze emoties en hoe we elkaar hierin kunnen helpen.
  • Hoe vindt dit alles zijn uiting in onze seksualiteit? Hoe is onze beleving van seksualiteit?

Weekend retraite: de éénheid van onze relatie en onze nieuwe geloften
We sluiten de cyclus af met een gezamenlijke retraite op een mooie plek in de natuur. Zaterdag en Zondag gaan we aan de slag met een extra verdieping van hetgeen we geleerd hebben. Het is een ont-moeting van vrouwen en mannen. We kijken naar het dynamische evenwicht dat is ontstaan tussen de masculiene en feminiene waarden voorbij onze patronen. Dit doen we zowel als individu als tussen man en vrouw.

We besluiten het weekend met een speciale ceremonie.
In een speciale ceremonie zullen we de éénheid van de stellen bevestigen in het gezelschap van onze mededeelnemers. Ieder koppel schrijft een nieuw stel ‘geloftes’ aan elkaar die tijdens de ceremonie worden voorgelezen of anderszins vertolkt. Een wederzijds en van te voren uitgezocht aandenken wordt aan elkaar gegeven.

Wanneer
We willen de zoom sessies het liefst in september beginnen op de donderdag of vrijdagavond. Wanneer de voorkeur van de meerderheid van de deelnemers echter in het weekend ligt dan kan dat uiteraard ook.

De data
7, 21 september; 5,19 oktober, 2 november weekend retraite zaterdag 14 en zondag 15 november

De investering in jullie relatie
Een liefdevolle gelijkwaardige bruisende relatie met je partner is natuurlijk onbetaalbaar, de investering in deze intensive hoeft dat niet te zijn. De intensive van 7 sessies inclusief de weekend retraite (full board muv extra drankjes) op locatie kost normaliter €675 per persoon.

Echter omdat we dit zo’n belangrijk onderdeel van het leven vinden, geven we nu een korting en willen we jullie deze relatie intensive inclusief het retraite weekend aanbieden voor  €445,- per persoon. Dat is een korting van 34%. En waar we die 34% korting op gebaseerd hebben…….. degene die het raadt krijgt van ons het eerste drankje op de retraite gratis.

Lieve groeten, Frans en Lonnie
PS mocht je vragen hebben bel/mail/app Lonnie
+31620016616 / lonnievanderschilden@gmail.com
NB Mocht deze investering in een keer teveel zijn dan is gespreide betaling altijd mogelijk.