Herkent u dit? 

  • U wilt een toekomstbestendig (h)echt team dat goed gepositioneerd is binnen de organisatie en bij de klanten
  • U wilt een stevige basis zodat dat het door- en uitvoeren van gewenste veranderingen ook daadwerkelijk plaatsvindt
  • U wilt dit niet doen via de traditionele wegen maar organiek en samen, in het hier en nu

Dan is dromen met de voeten op de vloer dat wat u zoekt

Wat is het
Dromen met de voeten op de vloer is een door Changespirators ontwikkeld proces waarbij we gezamenlijk de visie (droom) van het team definieren. Deze visie kan zowel te maken hebben met een meerjaren plan als met de wijze waarop men bijvoorbeeld het liefste samenwerkt danwel met de vertaalslag van een reeds bestaande visie.

Hoe werkt het
Via de individuele droom van elk teamlid creëren we 1 gezamelijke droom waardoor de energie in het team weer gaat stromen. Zoals iedereen weet is een droom gebaseerd op dieper liggende individuele intrinsieke motivators en ervaringen. Dit zijn de voeten op de vloer waardoor we weten dat de droom werkelijkheid kan zijn.

"If you can dream it, you can do it!"

Vanuit deze visie kijken we naar de huidige werkelijkheid -  wat zijn de grote drempels om de visie te bewerkstelligen. Gebruik makend van de collectieve ervaring en kennis in het team gaan we vervolgens bekijken hoe deze drempels te overbruggen zijn. Door middel van het world-cafe model heeft iedereen zijn inbreng. Aan het einde van de sessie is er naast een heldere gemeenschappelijke visie ook een actielijst met prioriteiten en eigenaren.

Inbedding
Dromen met de voeten op de vloer kan op velerlei wijzen worden ingezet en heeft het beste resultaat indien het onderdeel vormt van een verander proces dat over een langere periode mag plaatsvinden (6 - 8 maanden). Changespirators begeleidt hierbij het team voor de optimale waarborging van het gewenste resultaat. Gemiddeld genomen kent een dromen met de voeten op de vloer traject een tijdsinvestering van 3 tot 7 dagen te verdelen over dagdelen gedurende 6-8 maanden. Dit is uiteraard afhankelijk van de uitdaging en het team.

Te mooi om waar te zijn ?
Deze methode is succesvol.Changespirators heeft de afgelopen 7 jaar in diverse teams (van 7 tot 300 personen) de methode uitgebreid kunnen testen en verfijnen. De uitkomsten zijn iedere keer boven verwachting gebleken.

Wat is de investering ?
Changespirators gelooft dat het in de wereld om mensen en samenwerken gaat en dat elk team hierin zijn eigen uitdagingen heeft. Changespirators biedt daarom altijd een op maat gemaakt investeringsplan aan.

Wat dat voor uw team betekent, onderzoeken we graag samen met u in een vrijblijvend gesprek.

Neem contact op met onze dreamcatcher
Lonnie van der Schilden
Mobiel +31620016616

Lonnie@Changespirators.com