Tippingpoint gesprekken voor als je even vast zit

Als een systeem verandert dan doet het dit meestal niet geleidelijk maar via een ‘tipping' point of ‘omslag’ punt. Dit geldt niet alleen voor systemen, maar ook voor het individu. 

Herken je dit? Je voelt dat je ergens vast zit. Je ervaart van die 'vage' klachten als enorm moe zijn, niets meer voelen of juist paniek op de gekste momenten ... Of het kan bij jou ook gewoon tot uiting komen als gewoon niet weten wat een juiste volgende stap is in je werk, in je relatie en ga zo maar door...

Gek genoeg is dit een goed teken! Je zit op een omslagpunt, de oude manier werkt niet meer en de nieuwe wil zich aandienen maar.... het nieuwe wil maar niet doorbreken

Daarom Tippingpoint gesprekken voor iedereen!

In een aantal korte gesprekken weet jij waarom je vast zit en wat eigenlijk de bedoeling is!
Je 'tipt' om naar de kant waar het weer gaat stromen.

Nu al een heerlijk gevoel toch?

Hoe werkt het
In het gesprek krijg je te zien waarom je systeem vastloopt en wat er niet meer werkt. Dan word je uitgenodigd om, wat overbodige ballast is geworden, los te laten en nieuwe mogelijkheden te omarmen. Changespirators werkt daarbij met de inherente intrinsieke motivatie van Jou om je te ont-wikkelen: dit is het zetje.

Waarom Tippingpoint gesprekken in bedrijven
Werknemers op een tippingpoint zijn vaak vastgelopen. Dit uit zich soms in mentale en/of fysieke klachten als paniek aanvallen/ burnout/ RSI, maar ook in een verminderde zin om het werk (goed) te doen of gewoon niet te weten wat een juiste volgende stap is.

De zojuist genoemde symptonen zijn uiteraard niet alomvattend. Het woord 'tipping' zegt het al: er is een zetje nodig en de werknemer kan weer verder; danwel in hetzelfde werk danwel in ander werk of zelfs buiten het huidige bedrijf. Dit laatste klinkt wellicht vreemd, maar noch het bedrijf noch de werknemer zijn gebaat bij langdurige uitval.

Vandaar ‘tippingpoint gesprekken’. Dit zijn unieke gesprekken waarin een (noodzakelijk) veranderingsproces uitgenodigd wordt plaats te vinden; zonder oordeel en zonder advies. De werknemer moet zich geheel vrij voelen om echt het proces zijn gang te kunnen laten gaan.

 

Voor wie & Investering
Tippingpoint gesprekken zijn uitermate geschikt voor mensen die vastgelopen zijn en echt verandering willen. In de praktijk weet de client na 3 gesprekken wat de bedoeling is van de crisis en zijn nog 3 tot 4 gesprekken nodig om de verandering te oefenen. Een typisch traject duurt dus zo'n 6/7 gesprekken. 

Contact
Changespirators heeft een tarief van €225 per sessie (gesprek) ex btw. 
Elk traject begint met een intake. Wanneer wederzijds besloten wordt verder te gaan zal de intake deel uit maken van het traject. Indien er geen klik is kost een intake €75,-
Meer weten? Een gesprek plannen? Mail: lonnie@changespirators.com

NB Tippingpoint gesprekken kunnen zowel in het Nederlands als in het Engels plaatsvinden

Wat anderen zeggen

Chris

(Coachee)

Frans is gewoon de beste coach die je je kan wensen, punt!  

Monica

(Manager and coachee)

During my mid year conversation, my manager shared with me that I had accomplished to change his mind. He confirmed how powerful I was and what great work I am delivering. I have been very honest with him ever since. Today we do have a very good working relationship. He fully trusts me, encourages me and supports/promotes me. Thank you so much for your coaching during these challenging times

David (Managing Director)

 

 

Lonnie excels with tasks that require the organisation of cohesive groups to determine outcomes. She has an innate sense of what individuals find important: Lonnie is an excellent reader of people.

Monique (coachee)

Lonnie weet de vinger op de zere plek te leggen en zal  samen met je kijken naar wat de bedoeling is. Omarmend en to the point. Voor als je echt toe bent om je zelf te zijn.