Er is veel onderzoek gedaan naar de factoren die helpen bij stress reductie. Daaruit komt naar voren dat van alle stress reducerende factoren ademhaling wel de meest belangrijke factor is. Uit onderzoek door de Medical University of South Carolina bleek dat na drie volledige ademhalingen de weerstand van deelnemers aanmerkelijk versterkt was (verlagen cytokines en cortisol). 

Changespirators heeft een stress reducerende oefening ontwikkeld die naast de ademhaling en de lichamelijke ontspanning ook de geestelijke factoren insluit. Wij noemen deze oefening ‘deditatie’.  Deditatie is een vorm van meditatie, maar dan op de westerse manier. Onze deditatie oefening is heel effectief gebleken in het reduceren van stress zowel reactief als preventief (self-evidence based).

De toegevoegde waarde van het programma ligt in het delen van ervaringen. Het is algemeen bekend dat het opkroppen van emoties niet bevorderlijk is voor de gezondheid. Daarom beginnen we elke sessie met het delen van ervaringen (al dan niet anoniem) en wordt daarna de deditatie centraal begeleid. We sluiten de sessie ook weer af met een ronde van ervaringen delen, waarna deelnemers weer ontspannen en in hun gevoel verder kunnen gaan met hun werkzaamheden.

De investering
Voor de meeste impact raden wij een programma van 7 à 8 weken aan. De investering in het stressreductie+ programma kost circa €35 pp per sessie, dus vanaf een totaal van €245 pp voor 7 weken. Deelnemers krijgen daarbij ook toegang tot onze open deditatie sessies die we bijna dagelijks via zoom aanbieden. Voor grotere teams (>15) hanteren we een staffel korting.

Vragen? Maatwerk? email: Lonnie@changespirators.com 

Alles rustig lezen in een e-paper? even een mailtje naar info@changespirators.com en we sturen het u toe !