De Leefstijl Piramide

Voor een optimaal resultaat, is er ons integrale leefstijl en well-being programma. Zoals gebleken zijn mensen met een minder optimale leefstijl extra bevattelijk voor de gevolgen van een Corona besmetting. Waar de meeste leefstijl programma’s zich echter beperken tot voeding en beweging, bieden wij een integrale benadering aan. We gaan hierbij uit van het feit dat de mens meer is dan zijn lichaam en dat echte verandering enkel tot stand komt wanneer men intrinsiek gemotiveerd is. De kern van het leefstijl programma ligt in de zingeving, immers als je niet lekker in je vel zit heeft het eten van gezond voedsel ook niet veel zin. Met zingeving bedoelen we populair gezegd, de reden waar je je bed ochtends graag voor uit komt! Als je weer weet wat dat echt is, ben je intrinsiek gemotiveerd om jouw zingeving overal toe te passen.

Aan de hand van de door dr Frans Bakker ontwikkelde Leefstijl piramide gaan we daarom vervolgens met de deelnemers elk aspect van het leven bekijken vanuit deze nieuwe zingeving. We bespreken aan de hand van het minimum – optimum principe welke veranderingen deelnemers willen doorvoeren met als eindresultaat een andere leefstijl.

De tijds investering
In dit proces komt de werking van een groep optimaal tot zijn recht, dit hoeft niet noodzakelijk een bestaand team te zijn. Tenzij het goed is om in de Leefstijl benadering dieper stil te staan bij het aspect werksatisfactie als team. Het integrale Leefstijl programma kent een investering van ongeveer 2,5 uur per sessie en neemt in totaal 8 weken in beslag. 

Eventuele ondersteuning met de innovatieve Biofeedback methode
Om het proces optimaal te begeleiden kan het Integrale Leefstijl programma ondersteund worden met de innovatieve Biofeedback methode. De Biofeedback is een geavanceerde methode, die via op het lichaam geplaatste elektroden bepaalde fysiologische processen op een computerscherm weergeeft, welke een directe aanwijzing zijn voor stress (hartslag, spierspanning, huidtemperatuur, bloeddruk en huidweerstand). Biofeedback werkt als een spiegel die reflecteert hoe iemand met stress omgaat. In ons programma ziet de cliënt niet alleen heel duidelijk hoe hij met stress omgaat maar we laten de cliënt tegelijkertijd zien (ter plekke) dat dit ook heel anders kan. Het bewust leren te ontspannen, voelen en ademhalen maakt namelijk al het verschil. De methode duurt per persoon ongeveer een anderhalf uur tot twee uur. 

Benieuwd naar de financiële investering? 
Bent u geïnteresseerd in dit traject en wilt u weten wat wij voor uw organisatie kunnen betekenen? Neem gerust contact op met één van onze Changespirators. U bereikt ons via 0620016616 of mail naar info@changepirators.com  

Alles rustig lezen in een e-paper? even een mailtje naar info@changespirators.com en we sturen het u toe !